SZC logo

Váci Szakképzési Centrum

OM kód: 203065 | 2600 Vác, Naszály út 8.

Intézmény logo

Váci SZC Király Endre Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Erasmus+program 2021/22-es tanév - Portugália

Iskolánk a 2021-1-HU01-KA122-VET-000016535 számú Erasmus+ projekt megvalósításához 51769 Euro támogatást kapott az Európai Bizottságtól.

A támogatásból kettő mobilitást szerveztünk 27 tanuló részvételével. Az első csoport 2022 július 19-augusztus 9. között Portugáliában, Povoa de Varzimban végezte gyakorlatát. A kedvezményezettek az autószerelők, kozmetikusok és a logisztikusokat képviselték, összesen 13 fő.

A második csoport 2022. október 30-án utazott a törökországi Nevsehirbe, ahol november 19-ig tartózkodott. Helyi vállalatok biztosítottak gyakorlati képzést a csoport 9 fő hegesztőjének és 5 fő logisztikusának.

Minden kedvezményezett tanulónak fejlődött idegen nyelvismerete. Az angol célnyelv mellett Portugáliában portugál, Törökországban török nyelvleckéket kaptak. Elsajátították az alapvető közösségi kifejezéseket és köszönési módokat. Megismerték a mobilitás helyszínén alkalmazott munkakultúrát, munkaszervezési és vezetési ismereteket, a munkatársakkal történő kommunikáció szabályait, eszközeit. Az autószerelők megismerték a műhelyekben használt célszerszámokat, anyagokat, eljárásokat, műszaki leírásokat. A hegesztők megismerték a török vállalatok felépítését, működését, a használt hegesztőeszközöket, robotokat és anyagokat. Fejlődött szakmai készségük a három hét alatt begyakorolt hegesztő eljárások
tekintetében. A 10. évfolyamos tanulók számára különösen fontos volt, hiszen ők most kerültek ki a duális partnerekhez és még nem sokat hegesztettek előtte. A logisztikusok megismerték a török, illetve a portugál raktárrendszerek felépítését, működését, anyagmozgató eszközeit, készletmozgatási elveket,
dokumentációt. gyakorlatot szereztek a komissiózásban, az anyagmozgatásban (kül- és beltéren). A kozmetikus tanulók megismerték a legkorszerűbb szépészeti anyagok. eszközök, gépek működését, használatát. Gyakorolták az arcmasszázst, epilálást.

A tanulók által írt munkanaplók és a kísérő tanári beszámoló lentebb olvashatók.

  Adamcsek Gergő.docx

Letöltés

  Barna-Ádám.docx

Letöltés

  Gabriel-Dániel.docx

Letöltés

  Guth-Bianka.docx

Letöltés

  Holupcsik-Tamas.docx

Letöltés

  Imre-Laszló-Dominik.docx

Letöltés

  Kísérőtanári beszámoló.pdf

Letöltés

  Kochan-Dávid.docx

Letöltés

  Kovacs-Kristof.docx

Letöltés

  Nagy-Kristóf.docx

Letöltés

  Polyák-Péter.docx

Letöltés

  Schmidinger-Bence.docx

Letöltés

  Szeehofner-Liliana.docx

Letöltés

  Szep-Sára.docx

Letöltés

Partnereink

SZC logo

Váci Szakképzési Centrum


Váci SZC Király Endre Technikum és Szakképző Iskola

2600 Vác, Naszály út 8.

Telefon: 06 27 316-866

E-mail: titkarsag@kiralyendre.hu

OM azonosító: 203065


2024Váci SZC Király Endre Technikum és Szakképző Iskola