«

»

jún 12

Vizer-díj átadása

                                                     SZAKMÁT TANULNI ÉRDEMES!

A Váci Szakképzési Centrum a 2016/17-es tanévben több olyan kezdeményezést indított, amellyel a szakmai képzéseket próbálta népszerűsíteni a pályaválasztó fiatalok körében. A Szakmák éjszakája rendezvény szakmai bemutató, szakmakipróbáló programjain túlmenően több szakma esetében versenyekkel, díjakkal, külföldi és belföldi szakmai tanulmányutakkal támogatja a szakmát tanuló diákokat.

 Ebből a célból jött létre a Váci Szakképzési Centrum iskoláiban a Vizer-díj. A díjat a Váci Szakképzési Centrum és  Vizer József, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével kitüntetett műbútorasztalos mester közösen alapította a faipari szakmacsoportba tartozó, végzős tanulók számára, id. Vizer József asztalosmester munkásságára való tiszteletteljes megemlékezésül. A díjjal az alapítók  a Váci SZC Király Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája illetve a Váci SZC Madách Imre Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma faipari szakmát tanuló, tehetséges fiatal növendékeinek támogatását szeretnék megvalósítani. 

Benda Zssombor, Kós László, Vizer József

Benda Zsombor – a díjazott tanuló, Kós László tanár úr és Vizer József úr

A díj átadására ebben a tanévben a Váci SZC Király Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája  asztalos tanulóinak szakmai vizsgáját lezáró ünnepélyes eredményhirdetésen került sor. A szakmai díjat Benda Zsombor, a Váci SZC Király Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának  faipari technikus tanulója vehette át Vizer József úrtól és a Váci Szakképzési Centrum képviseletében Varga József gyakorlati oktatásvezető úrtól,  illetve Kós László tanár úrtól.                   

Zsombor a faipari szakma ígéretes fiatal szakembere, akinek szakmai hozzáértését bizonyítja a szakmai vizsgára elkészített vizsgaremek, egy kézi faragással díszített éjjeli szekrény.  A hársfából készült, rozetta faragással díszített vizsgamunka formavilágában és szerkezetében a modern és a hagyományos megoldások egyaránt érvényesülnek. A szekrény nyílászáró vasalatai a legkorszerűbb, nem látható szerelvények.    

p1230832

Zsombor szorgalma és kitartása eredményeképpen a két év technikusi, szakmai képzés alatt jutott el magas szakmai színvonalra, hiszen a képzést megelőzően nem faipari szakgimnáziumban, hanem gimnáziumban tanult. Szakmai gyakorlatát – a duális képzésnek megfelelően –  Békési Imre egyéni vállalkozó veresegyházi műhelyében teljesítette, ahol a szakma véráramába kerülve sajátította el a faipari szakma rejtelmeit, s alapozta meg szakmai karrierjét. Békési Imre úr a szakmai gyakorlat során Zsombor munkájával olyannyira elégedett volt, hogy a továbbiakban alkalmazottként is szívesen látja a fiatal szakembert.

A Váci Szakképzési Centrum a jövőben is tovább szeretné folytatni tehetséges tanulóinak szakmai támogatását, és várja a szakmák iránt érdeklődő diákokat mind a szakgimnáziumi, mind a szakközépiskolai képzéseire.