«

»

dec 03

Szalagavató 2013

2013. november 30-án tartotta iskolánk szalagavató ünnepségét a váci Sportcsarnokban. Dudás Tibor igazgató úr köszöntötte a végzősöket, majd a búcsúztató osztályok nevében Dancsó Zsanett 10/D osztályos diák szavalata következett.

A szalagtűzés ceremóniája minden évben azzal kezdődött, hogy az egy kiemelkedő teljesítményt nyújtó diák tűzte fel a szalagot iskolánk igazgatójának. Ebben az évben ez a megtisztelő feladat Furda Balázs 12/3 osztályos tanulónak jutott. Majd Székely Mónika 12/D osztályos tanuló virágcsokorral köszöntötte intézményünk vezetőjét. A szalagtűző műsorában minden köszöntő beszéd, gondolat, tánc, dal szívből jött. Ezt bizonyította a végzősök búcsúbeszéde. Szövegét Pap Vivien 12/A osztályos tanuló mondta el. A végzősök versét Marosi Nikoletta 12/A osztályos diák tolmácsolta, majd a főleg 12. évfolyamosokból álló énekkar produkciójában gyönyörködhettek a szalagavatóra meghívott vendégek. Az énekkar vezetője: Simon Mária tanárnő.
Az osztályok bemutatóját a nyitótánc vezette be. 39 pár keringője a velencei karnevál hangulatát idézte meg. A produkciót Wölcz Ildikó tanította be.
Az osztályprodukciók sorában az első a 2/12/1 –es osztály műsora volt, amely a 60-as, 70-es évek slágereire épült. A táncot betanította Csukás Szilvia.

szavato_2013Az ünnepségen készült fényképek a nyitóképre kattintva tekinthetők meg!

A 2/12/4 -es osztályba járó fiúk szakmába vágó műsort választottak. Műsoruk alapjául a Grease című film szolgált, de mivel ebben a szereposztásban még soha sehol nem láthatták a nézők, ezért a New Grease címet adták neki. A műsorszámot betanította: Bordás Péterné.

A 12/B osztály tanulói megmutatták, hogy ismerik a katonás rendet és fegyelmet. A táncot betanította: Marx Tamás.

12/A osztály tanulói az érettségire készülés helyett még november végén is csak a nyár szép pillanatairól ábrándoztak. Ez ihlette szalagavatói műsorukat is, amelyet a Mamma mia! c. film zenéjére adnak elő. A koreográfiát megtervezte és a táncot betanította: Marx Tamás.

A 2/12/5-ös osztály fiai ördögökből, angyallá változzanak. Apáca ruhába bújtak, műsoruk címe: Apócák shoow-ja. A produkciót Bordás Péterné tanította be.

A 2/12/3 osztályos fiúk műsora a disco világát idézi. Egyveleg a 80-as, 90-es évekből. Az összeállítás ezért a DISCO evolúció címet kapta betanító tanárától: Marx Tamástól.

2/12/2 osztály műsorának címe: Nagyon, vad Vadnyugat! A fiúk lelkesedésen készültek műsorukra betanító tanárukkal, Bordás Péternével.

A 12/C osztály tánca Lúdas Matyi történetét eleveníti fel. A produkciót betanította Igar Tibor.

12/D Álom, vagy valóság? című műsorának főhőse egy hétköznapi figura. A biztonsági őr, akit az egyik éjszakai műszak kellős közepén elnyom az álom. Az éjszaka megtörtént események vajon csak a képzelete szüleményei vagy a valóság? A produkció betanítója Bordás Péterné.

A szalagavató műsorát a záró produkció zárta. Minden végzős közös zenére és koreográfiára táncolt a küzdőtéren.