«

»

ápr 26

SZAKMÁK ÉJSZAKÁJA – 2019. április 12.

A hűvös idő ellenére nagy érdeklődéssel zajlott iskolánkban a Szakmák éjszakája rendezvény. A szakmák iránt érdeklődő gyerekek beszélgethettek szaktanárainkkal, szakoktatóinkkal, játékos formában próbálhatták ki szakmáink alapjait.

A programot a női szabónak tanuló lányaink saját munkáiból készült divatbemutató színesítette, illetve a kóstolással egybekötött pincér-, cukrász- és szakácsbemutató is nagy érdeklődésnek örvendett.

 A DUNA AUTÓ ZRT: és a MAGYAR SUZUKI ZRT. jóvoltából elektromos és hibrid hajtású autókat lehetett kipróbálni.

A rendész szakma megismerése céljából – az iskolában tanító rendőrtiszteken kívül –  részt vettek a rendezvényen a Pest Megyei Határrendészet, a Váci Rendőrkapitányság és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Váci Kirendeltségének szakemberei is.

 

   

 

 

 

     A program során a vendégek megismerhették az iskolában folyó szakképzést, ugyanakkor a szakmák munkaerőpiaci keresettségével is megismerkedhettek, hiszen a Pest Megyei Iparkamara, a  Duna Dráva Cement Kft., a Zollner Kft., az IPESS Center CE Zrt. és a Magyar Suzuki Zrt. szakemberei is fogadták a vendégeket. A cégek, akik duális képzési partnereink, érdekes cégbemutató kiállítással és kreatív feladatokkal foglalkoztatták az érdeklődő, általános iskolás tanulókat.

További képek a Szakmák éjszakája programból ide kattintva megtekinthetők.