«

»

okt 20

Pest Megye Önkormányzatának közleménye

Iskolánkat fenntartó Pest Megye Önkormányzata közleményt hozott nyilvánosságra a fűtés elmaradása miatt.

 

Rövidített órák, rendkívüli tanítási szünet
18 Pest megyei közoktatási intézményben folyik rövidített tanórákban az oktatás és/vagy rendeltek el rendkívüli szünetet október 17. és 21. között.
Az intézkedésről az intézmények vezetői a helyi körülményeknek és feltételeknek megfelelően intézkedtek, a fenntartó Pest Megye Önkormányzat egyetértése, illetve értesítése mellett. 

A rendkívüli intézkedésekre az 1993. évi LXXIX. Törvény 54. paragrafus (1) bekezdése alapján került sor, amely előírja a rendkívüli szünet elrendelését, amennyiben a nevelési-oktatási intézmény működtetése nem biztosítható. Mivel az érintett 18 közoktatási intézményben még nem sikerült helyreállítani a gázszolgáltatást, így jelenleg nincs fűtés, tehát az épületekben nem adottak a feltételek a tanórák rendes megtartásához. Az elmaradt tanórák pótlása a későbbiekben megtörténik.

Pest Megye Önkormányzata elnézést kér minden érintettől! Mindent megtesz a tanításhoz feltételeinek helyreállítása érdekében. Miután a megyei önkormányzatok és a kormány közös szándéknyilatkozata a megyék konszolidációjáról megteremtette a feltételeit, Pest Megye Önkormányzata és a Tigáz Zrt. azonnal megkezdte a szolgáltató felé fennálló tartozás rendezéséről, illetve átütemezéséről szóló megállapodás előkészítését; amint az érintettek megegyeznek a részletekben, és a kért garanciákban, továbbá a megállapodás aláírásra kerül, az előírásoknak megfelelő rendben megkezdődhet a szolgáltatás visszakapcsolása, majd a fűtés újraindítása.

 Az érintett iskolák listája ITT érhető el.