↑ Return to 2016/17-es tanév képei

Eseményeink a 2016/17-es tanévben

                                                             trennlinien00104

ch56d882e737e22            A Luca-napi vetélkedő idén is nagyon jó hangulatban telt.                   A csapatok ügyesen és ötletesen oldották meg a feladatokat.          A legjobbnak a következő csapatok bizonyultak:

p1230408

I. helyezett a 12/C osztály csapata

p1230413

II. helyezett a “Tanárnők csapata”

p1230404

III. helyezett a 11/B osztály csapata

Képek a vetélkedőről

 

VÁCON IS LEGYEN IFJÚSÁGI ÖNKORMÁNYZAT!

A delegációt T. Mészáros András polgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy a város képviselő-testülete tavaly március 15-én, ünnepi ülésén döntött úgy, hogy létrehozza az érdi Ifjúsági Önkormányzatot, amely valódi érdekképviseletet biztosít az érdi diákságnak. A választott tagokból álló testület saját költségvetéssel működik, részvételi és javaslattételi joga van a város közgyűlésében és annak bizottságaiban.

 Uzonyi Bálint egy helyi képviselőtől, Kászonyi Károlytól hallott először az érdi programról, ami annyira megtetszett nekik, hogy arra kérték az itteni diák-képviselőket, hogy mutassák be nekik az ifjúsági önkormányzat működését. A váci diák-polgármester elmondta, hogy számára nagyon szimpatikus és meggyőző volt az érdi diákokkal folytatott eszmecsere, és azt reméli, hogy az érdi példa ragadós lesz és rövid időn belül ők is elindíthatják az első váci ifjúsági önkormányzatot.

Kászonyi Károly, a váci képviselő-testület tagja főként a gyakorlati megvalósításról érdeklődött egészen a kezdetektől fogva, ugyanis a résztvevők abban egyet értettek, hogy elsősorban az önkormányzat elhatározottsága és szándéka kell ahhoz, hogy felkarolják az ifjúsági ügyeket. A váci képviselő azt mondta, hogy az érdi ifjúsági önkormányzat példaértékű számukra, és azt reméli, hogy a váci képviselők is a kezdeményezés mellé állnak.

Urbán Jonatán az érdi diák-polgármester elmondta, hogy nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy híre ment a munkájuknak és azt reméli, hogy nem csak Vácon, hanem az ország egyre több pontján valósulhat meg hasonló kezdeményezés.

Az eseményről szóló kisfilm a következő linken tekinthető meg: http://erdmost.hu/2016/11/18/vac-is-szamit-ratok/

   „ GÓLYAAVATÓ”

 

9_3_zaszlo

A legsikeresebb gólyák a következő osztályok tanulói voltak:

1. 1/9/5

2. 1/9/1 és 9/B

3. 9/A

 A sok éves hagyománnyal nem szakítva, de egy egészen más stílusú beavatásban volt része az idei gólyáknak. A korábbi évektől eltérően nem szeptember végén, hanem november 10-én került sor a kilencedikesek avatására. A tanév elején elmondott eskü után ezen a napon néhány órás megmérettetés várt az „újoncokra”, hogy igazi királyos diákoknak érezhessék magukat. Lelkes kis csapatok tagjai cikáztak az iskola különböző pontjain, és nem mindennapi feladatokat oldottak meg, legjobb tudásuk szerint küzdöttek azért, hogy minél több pontot szerezzenek az osztályuknak.

A gólyák már napokkal korábban tudták, hogy milyen előre elkészítendő feladataik vannak.  Mindenkinek egy osztályzászlót, illetve egy osztályt bemutató kisfilmet kellett elkészítenie, továbbá csapatának egy nevet választani. Ezeket egymás, illetve a D.Ö.K. vezetőiből álló zsűri előtt mutatták be. Ezek után vette kezdetét a különböző szórakoztató feladatokból álló vetélkedés.

Legelőször mindenkinek karaokézni kellett, ami fölöttébb vidám perceket teremtett az iskolában. A további feladatok elvégzéséhez az osztályokat kettesével összesorsolták és a csapatok folytatták a pontok gyűjtését. Minden helyszínen szórakoztatóan és jó hangulatban folytak az események. A feladatok között volt kötélhúzás, „gólya viszi a fiát”, pumpával hajtott gördeszka-verseny, ivó-pong, lufi borotválás, lisztfújás, illetve egy totó és keresztrejtvény kitöltése is.

Összegzésként elmondható, hogy az esemény jó hangulatban telt, a részt vevő csapatok mindent beleadtak, aktívak voltak. A változatos feladatok segítettek abban is, hogy az osztályok kissé összekovácsolódhassanak. Tehát egy sikeres napot zártunk.

Köszönet illeti a diákönkormányzatot és a segítő tanárokat a lelkes munkavégzésért  😉 !