«

»

nov 11

Iskolánk tanulója Sóos Máté országos musical versenyt nyert!

Scherzo 2014. XIX. Amatőr Musical Színpadok Fesztiválja – több Királyos diákokkal!

A váci Parlando Színház Kulturális Egyesület Társulata november 9-én részt vett a Scherzo XIX. Amatőr Musical Színpadok Fesztiválján. A verseny három napján minden produkciót egy háromtagú zsűri értékelt, Szente Vajk színművész, rendező elnökletével, Polyák Lilla színművész és Túri Lajos Péter koreográfus zsűritagokkal. Békéscsabára már csak az előválogatót megjárt előadások utazhattak el, hogy megmérettessenek, megmutassák tudásukat egymásnak, tanuljanak egymástól és a zsűritől, rengeteg tapasztalatot nyerve.

Az előadást követően a zsűri értékelése következett, melyet az eredményhirdetés előtt, minden társulatnak külön megtartottak.

Szente Vajk számára az előadás az elejétől a végéig színházi élményt jelentett. Kitért a szereplők összhangjára is, kiemelve a főszereplő és mellékszereplő (Hosszú – Ármos Zoltán és Ficsúr – Soós Máté) kapcsolatát fantasztikusnak tartva azt, ahogy megjelent a színpadon a kettejük hatása a másikra, a karakterek jellemfejlődése. Kiemelték és megdicsérték a 24 gyermek fegyelmezettségét, koordináltságát és színpadi jelenlétét, valamint a felnőtt szereplők odaadását, alázatát a színpadon, a jelmezek korhűségét.

Sok egyéni szereplős, rendezői, koreográfusi díj közül Polyák Lilla adta át a legjobb mellékszereplőnek járó díjat, melyet Ficsúr szerepéért, Soós Máté nyert el, majd Szente Vajk kihirdette az első díjat, melyet a Parlando Színház Társulata nyert el, a Valahol Európában előadással.

A Parlando Egyesület előadásában, Vácott a Madách Imre Művelődési Központban és Dunakeszin a VOKE-ban már kilencszer láthatta a közönség Dés-Nemes: Valahol Európában című musicaljét. A zsűri elfogadta a nevezést, és továbbjuttatta a darabot az elődöntőben, így elutazhatott a csapat Békéscsabára.