«

»

márc 23

GYÁRLÁTOGATÁS A CONTITECH FLUID AUTOMOTIVE HUNGÁRIA KFT.-NÉL

contitech

A Váci Szakképzési Centrum Király Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája és a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft.  közötti kölcsönös együttműködés keretében a 14/A osztályos autószerelő tanulók 2017. március 10-én szakmai gyárlátogatáson vettek részt a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. váci gyáregységében.

A 12 tanulót Berczel László és Bartos Sándor szakmai tanárok kísérték, a telephelyen pedig Lovas Ildikó, a cég szakmai oktatója fogadta őket. A gyárlátogatás során a tanulók előszr meghallgatták a ContiTech cégcsoport alapításának, fejlődésének és multinacionális vállalattá válásának történetét.. Ezután videófilmen nézték meg a gyártás teljes folyamatát, hogy hogyan lesz a nyers gumiszalagból gumicső illetve készre szerelt termék, valamint, hogy az autógyárak milyen követelményeket támasztanak a beszállítóikkal szemben. Végül gyakorlatban is megnézhették a teljes gyártási folyamatot, az extrudálástól kezdve, a vulkanizáláson, végfeldolgozáson és szerelésen keresztül a késztermék kiszállításáig.

A Continental cégcsoport ContiTech üzletága a gumi- és műanyagipari technológiák vezető specialistájaként jelentős autóipari, gépipari, bányaipari, energiaipari, nyomdaipari cégek beszállítója. A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. váci telephelye a ContiTech üzletág Mobil Folyadéktechnológia divíziójának egyik leányvállalata. Fő profilja a hűtő-fűtő gumi- és műanyag tömlők gyártása és értékesítése az autóipar személygépkocsi és ka.mion szegmensek számára. A telephelyen 2010 óta működő üzemanyagtömlő gyártás kizárólag szerelésre és végfeldolgozásra specializálódott. Technológiája a vevői elvárásoknak megfelelően magas fokon automatizált, robotizált. A cég váci és makói telephelyén a termelés összesen több mint 35.000 négyzetméteren folyik közel 3600 alkalmazottal. A két gyár naponta több mint 200.000 szerelt tömlőt gyárt le és szállít ki vevőihez. Ezzel a cég a vállalatcsoport egyik legmeghatározóbb és legnagyobb tagja. A vállalat fő vevői Európa vezető autógyárai, így a BMW, a Daimler és a Volkswagen csoport, a kamion üzletágban a Volvo csoport, a Scania, a DAF és a Perkins.

A gyárlátogatáson részt vevő tanulóink – Pásztor Gábor, Grezner Dávid, Rácz Roland és Orlik Attila – elmondták, hogy nagyon lenyűgözte őket mind az elméleti, mind a gyakorlati cégbemutató. Különösen elnyerte a tetszésüket, hogy a cégnél folyamatos a munkaerő-felvétel, és a pályakezdő fiatalokat is szívesen fogadják az egyszerű szerelési munkákat igénylő, hazai viszonylatban jól megfizetett pozíciókba.

A Váci Szakképzési Centrum Király Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája ezúton is köszönetet mond a cég vezetőinek, hogy lehetővé tették a gyárlátogatást, hozzájárulva ezzel tanulóink szakmai fejlődéséhez.