ERASMUS+ 2014-2015

erasmus logóA munkanaplók letölthetőek az alábbi linkekről:

Arnold Sz. Balik V. Borossa Zsolt Bundik Burcsányi M. Horváth D Izsóf K Kelemen P Less Cs. Pusztai A Varga D Vitéz Márton

Iskolánk eredményesen pályázott az Európai Unió Erasmus+ KA1 mobilitási pályázatán.

A 2014-1-HU01-KA102-000090 számú projekt 2014 július 1-én indult és 2015 június 30-ig tart. Ennek keretében két külföldi szakmai gyakorlatot szerveztünk.

Az autószerelők Máltán, a női szabók Törökországban vettek részt vállalati gyakorlaton.

Az összes beszámoló letölthető innen: osszes_beszamolo

Képgaériánk: Máltáról és Törökországról
erasmus_plus_cikk

Az alábbi linken olvasható a Váci Naplóban megjelent cikk a külföldi tanulmányi útról: Váci Napló

 

 

 

Iskolánk eredményesen pályázott az Európai Unió Erasmus+ KA1 mobilitási pályázatán.

A 2014-1-HU01-KA102-000090 számú projekt 2014 július 1-én indult és 2015 június 30-ig tart. Ennek keretében két külföldi szakmai gyakorlatot szerveztünk.

Az autószerelők Máltán, a női szabók Törökországban vettek részt vállalati gyakorlaton.

Képgaériánk: Máltáról és Törökországról

Kísérő tanár beszámolója – Törökország

Király Endre Ipari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 14/KAIVET/090 Erasmus + mobilitási projektjének

Az Erasmus+ program keretében intézményünkből 2014. november 1-22. között 6 női szabó diák és 1 kísérő tanár a törökországi Nevsehirben tanulmányúton vett részt.

A tanulmányút első két napján megismerkedtünk Isztambul nevezetességeivel, majd továbbutaztunk Nevsehirbe, ahol a török partner vezetője már várt minket. Másnap  megismerkedtünk a tanulmányút programjával. Ellátogattunk a gyárba, Ürgüpbe, ahol a gyakorlati képzés folyt, majd fogadott a város polgármestere.

A gyárban a munkaidő minden nap 8:15-től- 15 óráig tartott. A diákok könnyen beilleszkedtek a gyárba, az ott dolgozókkal jó munkakapcsolatot alakítottak ki. Minden tanuló külön munkahelyen dolgozott, ahol elsajátították a nagyüzemi gyártásban alkalmazott munkafázisokat. A gyár a Vanília divat cégnek készít női ruházati termékeket.

Korszerű gépeken, berendezésekkel dolgoztak. A napi munka fárasztó volt számukra, mert a termelő munkát meg kellett szokni. Szakmailag sokat fejlődtek az ott eltöltött 3 hét alatt.

Jó volt látni, hogy egy-egy hét elteltével, a feladatokat gördülékenyebben, megfontoltabban hajtották végre.

Esténként a fogadó intézmény programot szervezett nekünk. Az első héten török nyelvórákon vettünk részt, és megismerkedtünk az ott szintén tanulmányúton résztvevő litván és cseh diákokkal. A második héten voltunk török családlátogatáson, török kávézóban. Minden este meglátogattak a partner intézmény képviselői, mindenben segítettek, ha szükségünk volt valamire.

Hétvégéken kulturális programokat szerveztek számukra. Megismerkedtünk Kappadokia látványosságaival, a török szőnyeg készítésével, a márvány megmunkálásával, a kézi készítésű kerámiák, textíliák készítésével.

A hétvégi programok segítségével diákjaink bepillanthattak a török kulturális környezetbe, melyek élménnyé formálódva maradandó emlékképet hagytak bennük.

A program befejezése képen ünnepélyes keretek között a polgármester átadta részünkre az okleveleket, ajándékokat.Erasmus+program

Az Erasmus+ program az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja. Hét korábbi EU-s támogatási programot fog össze egy komplex programban, köztük a Fiatalok Lendületben Programot. Magyarországon az Erasmus+ program oktatási és képzési fejezetét a Tempus Közalapítvány koordinálja, az Erasmus+ Ifjúsági Programiroda pedig az ifjúsági fejezet nemzeti irodája. Az Erasmus+ központi honlapját az Európai …

Oldal megtekintése »

Erasmus+program 2015/16-os tanév

A 15/KA1VET/3284 számú projekt keretében hat autószerelő Máltán, négy festő-mázoló, négy hegesztő és négy kőműves-hudegburkoló tanuló Törökországban vett részt szakmai gyakorlaton. Az autószerelőknek négy hétig, a többieknek pedig három hétig tartott a gyakorlat. Képek a máltai szakmai gyakorlatról Képek a törökországi szakmai gyakorlatról A tanulók naplót vezettek a szakmai gyakorlaton való tevékenységükről és élményeikről. Az …

Oldal megtekintése »