2015-1-HU01-KA102-013284 mobilitási projekt

A 2015-1-HU01-KA102-013284 mobilitási projekt keretében az elmúlt évekhez hasonlóan, az idei esztendőben is küldhettünk tanulókat külföldi szakmai gyakorlatra.

Tizenkét tanuló, négy kőműves, négy festő és négy hegesztő Törökországban, Nevsehir városában töltött el három, élményekben gazdag hetet. Valamennyien saját szakterületükön, helyi alkalmazottakkal közösen végezték munkájukat. A hétvégeken pedig megismerkedtek az ország kultúrájával valamint Kappadókia csodálatos geológiai képződményeivel és épített emlékeivel.
A program végeztével a helyiek kihangsúlyozták, a közösen végzett munkánál sokkal többet jelentett számukra, hogy nagyszerű kapcsolat alakult ki a különböző kultúrájú, vallású és eltérő nyelvet beszélő emberek között. A helyi szervezők, a Kapademy munkatársai, mindent megtettek azért, hogy tanulóink felejthetetlen, tanulságokban gazdag napokat töltsenek városukban.

A második turnusban hat autószerelő diák Málta szigetének vendégszeretetét élvezte egy hónapon át. Különböző autószalonokban és szerelő műhelyekben dolgoztak, de szabadidejükben megismerhették a mediterrán sziget városait és természeti szépségeit is. Szakmai kompetenciáik mellett angol szakmai nyelvtudásuk is sokat fejlődött az angol anyanyelvű munkatársakkal és ügyfelekkel folytatott kommunikáció során.

A résztvevők „Europass mobility „ dokumentumot kaptak, amely segíti elhelyezkedésüket a munkaerőpiacon.

A diákok beszámolói az alábbi linkekre kattintva tölthetőek le tömörített formátumban:

Malta 2015. tanuloi munkák

Egy-két ízelítő fotó a számtalan elkészített fotóból válogatva: